
پردازش داده
زمانی که میخواهیم در مورد موضوعی قضاوت یا تصمیمگیری کنیم نیاز به اطلاعات مناسب داریم. این اطلاعات مناسب یا اطلاعات کاربردی چگونه به دست میآیند؟ بدیهی است ما برای پیدا کردن اطلاعات به سراغ موضوع مورد نظر میرویم و تلاش میکنیم تا از راههای ممکن و معتبر اطلاعات مختلفی را بیابیم. آنچه که به دست میآوریم مجموعه ای از اطلاعات خام و متنوع است که آنها را اصطلاحا دادهها یا اطلاعات اولیه و خام مینامیم. برای تبدیل این داده ها یا اطلاعات خام به اطلاعات مناسب و کاربردی، لازم است که روی این داده ها اعمالی انجام شود از قبیل بررسی اعتبار، دسته بندی، استخراج نتایج و تولید اطلاعات جدید و مورد نیاز و غیره. به مجموعه کارهایی که روی دادهها انجام می شود تا آنها را به اطلاعات مناسب برای قضاوت یا تصمیمگیری تبدیل کند، پردازش داده گفته میشود. البته باید توجه داشته باشید که تفاوت اطلاعات خام یا دیتا با اطلاعات پردازششده، یک تفاوت نسبی است. یعنی دادهها بسته به نیاز ما در سطوح مختلف میتوانند پردازش شوند. دادهها و اطلاعات در هر سطح پردازشی که باشند نسبت به سطح پایینتر، «اطلاعات پردازش شده» (INFORMATION) و نسبت به سطح بالاتر اطلاعات خام یا دیتا (DATA) محسوب می شوند.
پردازش دادهها اعم از کیفی و کمی به کمک نرمافزارهای مناسب آماری و دادهکاوی انجام میگیرد. معروفترین و رایجترین آنها در ایران و بخصوص در دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی، مجموعه های نرمافزاری XLSTAT، SPSS، AMOS، SMARTPLS میباشد.
دادهپرداز در بخش پردازش داده، در سه زمینۀ مشاوره ، آموزش و انجام پروژه در خدمت پژوهشگران، مدیران و کاربران گرامی است.
شما میتوانید پرسشها و یا درخواست برآورد هزینه انجام پردازش آماری خود را از طرق مختلف مانند پنل مشاوره، ایمیل، پیامک و واتساپ با داده پرداز در میان بگذارید. در اسرع وقت به شما پاسخ داده خواهد شد.